Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Rólunk


Amikor valaki megkérdezi tőlem, hogy mi a kedvenc ételem kapásból rávágom, hogy mindent megeszek, nincs nagy kedvencem, szakácsként meg főleg, de amikor jobban belegondolok, akkor gyakorlatilag azonnal a magyar konyha felé szegezem a tekintetem. Ezt ettem gyerekként, ezt főzőm szívesen. Nyilván játszom az ízekkel, újítok, újragondolom, átalakítom, de egy étel alap vonalát megtartom. Ha körbetekintünk a városban számos olyan hely van, ahol nemzetközi ízeket, felkapott fogásokat lehet kóstolni vagy éppen beleszeretni, de olyan, aki a „magyaros” ételek igazi élvonalát vinné, olyan vajnyi kevés. ...

Természetesen itt nem a feltétlen a gulyás valóságról beszélek. Nem mindegy, hogy egy étel hogyan és miből készül. Nem mindegy, hogy étterem vagy nagyüzem. A fokhagyma ebben is más. Azt gondoljuk, hogy napjainkban minden felgyorsult, a munka, a bevásárlás, a gyermeknevelés, a szabadidő, a baráti beszélgetések és természetesen az evés is. Változnak az értékek és igazán nagyon beleszólásunk sincs. Mi szeretnék lassítani és megadni a módját... főleg az evésnek.

A csapatom és én hisszük, hogy a jó magyar vagy „magyaros” étel összehozza az embereket és méltán van ebben a konyhában annyi, hogy megmutassuk ország-világnak és, hogy mi magunk is újra és újra felfedezzük annak ízeit.
Tudod, miért fontos a finom étel? Összehozza az embereket, bárhonnan származnak is.
Mindenkit barátságossá tesz és mosolyt csal az arcára.
Fokhagyma - az étterem Magyaros ételek - Pécs


Úgy gondolom, hogy az én fő feladatom az, hogy olyan ételek és ízek kerüljenek a tányérra, melyek méltók rá. Egy étterem legnagyobb fokmérője minden esetben az, hogy A VENDÉG az étel elfogyasztását követően elégedetten távozzon tőlünk és azt mondja: „Igen, megérte!”.

Milyen nekem a magyar konyha? Ízes, fűszeres, tele textúrákkal, rendes adagokkal, remek alapanyagokból. Ennyi kell és nem több, na meg persze minőségi vendéglátás. Ezzel várunk Téged is Pécsett, a Fokhagymában!


A Fokhagyma - az étterem Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Fokhagyma - az étterem Csapata